HAVO
HAVO
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

School-info

Trevianum bestaat uit 3 aparte scholen: havo, atheneum en gymnasium. Hier kun je lezen wat het schooltype havo inhoudt zodat je kunt beslissen of dit schooltype bij jou past.

De havo is er voor leerlingen die wat leren betreft best een flink niveau aankunnen, maar hierbij ook wel wat extra begeleiding nodig hebben. Daarom zorgen de docenten op de havo ervoor dat de stof extra duidelijk wordt uitgelegd en dat er veel structuur wordt aangeboden. Je wordt dus wat meer geholpen bij het plannen van je schoolwerk en de leraren leggen duidelijk uit hoe je bepaalde taken moet aanpakken. De stof wordt op een praktische manier verwerkt, zodat je het geleerde meteen kunt toepassen in de praktijk en het niet alleen maar bij theorie blijft. Voor de havo is het noodzakelijk dat je redelijk zelfstandig kunt werken. Als we al naar de toekomst kijken: de havo duurt vijf jaar en bereidt voor op een vervolgopleiding in het hoger beroepsonderwijs (HBO).

In de eerste klas havo krijg je naast de gewone vaklessen (zoals Nederlands en geschiedenis) ook nog drie ondersteunende lessen: mentorles, versterking & verrijking, en rekenen & taal. De mentorles wordt gegeven door de mentor. Tijdens deze lessen leer je hoe je je agenda moet gebruiken, hoe je moet leren voor een proefwerk, enzovoorts. In de lessen versterking & verrijking wordt gekeken wat jij nodig hebt: extra versterking in een van de kernvakken (Nederlands, Engels of wiskunde) dan wel extra hulp bij het structuur aanbrengen (structureren) of juist verrijking, bijvoorbeeld door lessen in verrijkt Engels of Spaans. Op die manier zorgen we ervoor dat de havo precies bij jou past.