GYMNASIUM
GYMNASIUM
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Naar het Gymnasium

Het Gymnasium

Leren is een van de mooiste en leukste dingen die je kunt doen. Als je plezier beleeft aan leren, als je nieuwsgierig bent en van uitdagende opdrachten houdt dan is Gymnasium Trevianum een plek waar je aan je trekken komt. Gymnasium Trevianum geeft uitdagend onderwijs met moderne middelen. Onderwijs dat je aan het denken zet. Onderwijs waardoor je de wereld en de wetenschap ontdekt maar deze ook in samenhang leert zien. En onderwijs dat je brengt tot prestaties waar je zelf trots op bent.
In de onderbouw (klas 1 t/m 3) kun je kiezen voor de sportstroom, artistroom, muzestroom of de life sciencestroom. Bovendien krijgen alle leerlingen van gymnasium-1 het vak Challenge.

Klassieke Culturele Vorming

Wat we in onze tijd heel vanzelfsprekend vinden, is vaak ontstaan onder invloed van Grieken en Romeinen. Of het nu gaat om taal, om literatuur, om politiek of samenleving, om onze manier van denken, onze normen en waarden, vaak wordt teruggegrepen of wordt terugverwezen naar de cultuur van de klassieke oudheid.
Op het gymnasium leer je De leerling leert niet alleen over Grieken en Romeinen maar krijgt krijg je ook oog voor het verband van de klassieke cultuur met onze huidige samenleving. Al deze zaken komen aan de orde in het vak Klassieke Culturele Vormgeving (kcv).
Gymnasium Trevianum heeft er voor gekozen om leerlingen eerst in deze boeiende en soms ook gecompliceerde wereld in te voeren alvorens aan het leren van Latijn en Grieks te beginnen.

Challenge

Om de leerlingen van het Gymnasium in de eerste klas de brede uitdaging te bieden die ze nodig hebben krijgt iedereen het vak challenge, een wekelijks programma waarin uitdagende thema’s aan bod komen.  Telkens staat tijdens de challenge een periode van vier weken één aspect centraal. Je kunt hierbij denken aan thema’s als ruimtevaart, social media, robotica, arti, rechtbank, muze, en nog veel meer.

Voorlichting |  17 februari 2020 (19:00 - 20:30) zal in de aula van Trevianum een voorlichting georganiseerd worden over het gymnasium.  Ouders, en natuurlijk ook de leerlingen, zijn van harte welkom.

Inschrijving voorlichting Gymnasium