LOOT nieuws

Wat hebben de volgende sporttalenten van Trevianum gemeen: Michelle Eberson, Judith Houtvast, Esper Schreurs en Luca Laponder ?

Ze zijn in de achter ons liggende weken allemaal Nederlands kampioen geworden!


Michelle Eberson (H2G)
werd weer Nederlands kampioen handboogschieten.

Judith Houtvast (A2B) was met een estafetteploeg de beste van Nederland tijdens de nationale kampioenschappen zwemmen.

Esper Schreurs uit A1C werd individueel kampioen tijdens diezelfde kampioenschappen.

Voor Luca Laponder (A4F) even naar beneden scrollen, daar worden zijn prestaties genoemd.

 

Een hele speciale prestatie werd in het weekend van 20 en 21 februari geleverd door onze topsporter Tinka Broekman uit H4.

In Apeldoorn sprong ze met haar polsstok naar een formidabele hoogte van 3.60 m, een persoonlijk record dat genoeg was om Nederlands Kampioen te worden!

Is Tinka over een aantal jaren de tweede wereldkampioen polsstokhoogspringen die op Trevianum heeft gezeten?

 

 

Andere mooie prestaties werden geleverd door Kyra Donners (H1F), die een zilveren medaille behaalde tijdens de NK handboogschieten en Danique Janssen (A4E) die op een derde plaats beslag wist te leggen bij de NK judo.


Alec Smit (G5C) maakte zijn debuut in Lions 1 (handbal). Hij zat ook in de selectie voor de wedstrijd tegen Frisch Auf Göppingen in Duitsland.


Esper Schreurs (A1c) is tijdens het laatste LK zwemmen niet een, niet twee, niet drie maar liefst vier maal als eerste geëindigd. Ooit moet Pieter van den Hoogenband ook

zo zijn zwemcarrière zijn begonnen. Esper heeft met deze prestaties mogelijk de weg geopend naar het NK. We wachten af.
 

Luca Laponder (A4f) doet aan nunchaku. En niet zo maar als tijdverdrijf, nee hij beoefent deze sport op heel hoog niveau. Luca werd twee keer tweede op het EK en een

keer eerste en ook nog een keer tweede op het NK. De gemeente Sittard-Geleen zette onlangs onze topsportleerling in het zonnetje!Nadat ze een bronzen plak heeft behaald op de WK in Indonesië (zie hieronder), blijft Nashka Kuhnen op het allerhoogste niveau sporten. Onze karate-expert gaat van 5-7

februari deelnemen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen in de categorie U21. Nashka reist daarvoor naar Limassol op Cyprus.


Nigel Armino zit in h4. deze topper beoefent de klimsport. In de klasse jongens-a werd Nigel onlangs eerste bij het lead-klimmen. Op het nk in Bussum stond Nigel maar wat mooi op de hoogste trede bij de huldiging: Nederlands kampioen! In de zinderende finale klommen alle finalisten een route, waarbij ze binnen een bepaalde tijd de top moesten zien te halen. Nigel bereikte die top als eerste, een puike prestatie!


Nashka Kuhnen (H4) heeft op de WK karate in Indonesië een bronzen plak gewonnen in de categorie tot 54 kg.

Onze topsportleerlinge van karate- en thaiboksschool Alken uit Sittard-Geleen verloor alleen van de latere finaliste uit Kroatië. Bijna weer een wereldkampioene op onze school!


Trevianum heeft weer een wereldkampioen in huis!Nadat Jitse Slump afgelopen woensdag wereldkampioen sneldammen is geworden (zie onderstaand bericht) werd hij zaterdag 7 november ook nog eens wereldkampioen “gewoon” dammen! Na negen ronden eindigde Jitse met 14 punten op een gedeelde eerste plaats, samen met de Rus Anton Bursuk en de Nederlander Wouter Wolff. Jitse won zijn partij in de laatste ronde, terwijl Anton en Wouter beiden met veel moeite een remise uit vuur wisten te slepen. Omdat Jitse en Anton Bursuk volgens het softwarewedstrijdprogramma tegen sterkere tegenstanders hadden gespeeld mochten zij in een barrage uitmaken wie zich wereldkampioen dammen in de categorie aspiranten mocht noemen. De barrage ging via een sneldamwedstrijd over 5 minuten en omdat Jitse al wereldkampioen sneldammen was geworden ging hij natuurlijk als de grote favoriet die barrage in. Jitse maakte zijn favorietenrol meer dan waar want hij duwde de Rus met subliem spel van tafel. Een tweede wereldtitel voor onze topsportleerling!! Een van de komende dagen gaan we onze dubbele wereldkampioen huldigen.Ruim tien jaar geleden was Rens Blom de eerste wereldkampioen die op onze school heeft gezeten. Hij sprong toen tijdens de WK atletiek in Helsinki over 5.81 meter, de eerste wereldkampioen atletiek in de geschiedenis van ons land.

Jitse Slump uit A4 is zijn opvolger! In Beilen (Drenthe) is Jitse afgelopen dinsdag 3 november wereldkampioen sneldammen geworden. Na negen partijen bereikte hij een score van 16 punten, zeven keer winst en twee keer remise en bovendien geen enkele nederlaag. Goud voor onze topsportleerling in de aspiranten-categorie.

Bij terugkomst op school wordt Jitse vanzelfsprekend gehuldigd.


Dat Oranje (voetbal) zich niet wist te plaatsen voor het EK volgend jaar in Frankrijk hebben we afgelopen week allemaal wel meegekregen. Dat er op onze school twee bijzondere voetbaltalenten rondlopen wist je misschien (nog) niet. Die twee jongens zitten allebei op de havo, Ian Schmitz in H3g en Joep Kluskens in H2i. Ian speelt bij Roda, Joep is lid van Fortuna. Met een vooruitziende blik heeft de KNVB Ian en Joep uitgenodigd voor selectiewedstrijden voor Oranje onder 15. Kwalificatie voor toekomstige EK's en WK's zal straks met deze twee kanjers weer tot de mogelijkheden horen.

 

      

 

Een sport waar we niet zo heel veel toppers van in huis hebben is Nunchaku.

Luca Laponder (A4f) nam op 10 oktober deel aan het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Onze topsporter wist liefst drie (!) keer een podiumplaats te bemachtigen: Luca werd tweede met freestyle en met kata en bij het onderdeel kumite (vechten) stond hij zelfs op het hoogste podiumtrapje, een gouden plak nam hij op dat laatste onderdeel mee naar huis! Jammer dat het net niet genoeg was voor de Over-All beker.


Danique Janssen uit A4 heeft tijdens de NK judo voor senioren een onverwachte bronzen medaille uit het vuur weten te slepen. Deze derde plek van onze junior op een toernooi voor senioren belooft wat voor de toekomst! Danique proficiat en we zien je misschien wel  terug op de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Enkele dagen voor de zomervakantie waren de spelers en begeleiders van het Nederlands handbalteam (mannen) in Sittard op trainingsstage. Ze bereidden zich voor op twee kwalificatiewedstrijden voor het EK later dit jaar.Tussendoor maakten ze een paar uurtjes vrij om Trevianum te bezoeken. Er stond een echte MEET EN GREET op het programma. Een impressie van die zeer geslaagde bijeenkomst vind je hieronder. Alex Pieters overhandigde een cheque van € 500,-- aan de begeleiders van Oranje, een bedrag dat besteed kan worden aan talentontwikkeling van jonge handballers. Paul Smit verzorgde een tweetal interessante workshops die in het teken stonden van het herkennen en benoemen van spelerskenmerken met inzet van bewegingsanalyses.

 

                                  

 

 

 

       

 

 

    

 

 

  

Nigel Armino uit H4 is een van onze toppers. Hij beoefent de klimsport en wat zo mooi is, hij schrijft op zijn eigen blog over zijn prestaties. Zo was hij begin september een van de deelnemers aan de jeugdwereldkampioenschappen in het Italiaanse Arco. Lees  er alles over op http://nigel-climbing.blogspot.nl 

Een van onze sportieve leerlingen, Jeroen van Gellekom, heeft in het laatste weekend van augustus deelgenomen aan het NK Ocean Events in Noordwijk. Jeroen schreef ons het volgende:

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap Ocean events in Noordwijk, dit was zowel met team als individueel. 

In het individuele klassement heb ik een 3e plaats op de run-swim-run, een 8e plaats op de boardrace, een 5e plaats op de SurfSki race en een 6e plaats op de oceanman behaalt.

Met team zijn we zowel op de Rescuetube rescue race, Board rescue, Beach relay en de Oceanman relay Nederlands kampioen geworden.

Hieronder enkele foto's van het evenement.

 

 

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 


Topturnster Trevianum naar NK

Livia Peltrera (A5) neemt komend weekend deel aan het NK turnen in Almelo. Zaterdag 13 juni staat Livia op de deelnemerslijst bij de meerkamp, voor zondag 14 juni, als de toestelfinales op het programma staan, heeft ze zich weten te plaatsen voor het onderdeel brug.

In de achter ons liggende maand mei was Livia al heel succesvol: zondag 10 mei werd ze eerste op het Limburgs kampioenschap op de onderdelen vloer en brug. Donderdag 14 mei werd Livia, die in de eerste divisie senioren turnt, uitgenodigd voor een internationale wedstrijd in Den Bosch. Hier behaalde ze een gouden plak op de meerkamp (sprong, brug, vloer en balk). Een goede generale voor komend weekend!

Tennistopper van Trevianum naar finale in Turkije!

Sam Schröder zit nog niet zo lang op onze school. Op dit moment is deze leerling uit H2a in Turkije, waar hij met het Nederlands jeugdteam de finale heeft bereikt van een groot internationaal tennistoernooi. Sam speelt rolstoeltennis en samen met zijn teamgenoten heeft hij een meer dan voortreffelijke prestatie, noem het maar gewoon een wereldprestatie, geleverd door in de eerste ronde over Rusland (de huidige wereldkampioen), Argentinië en gastland Turkije heen te lopen. Alle drie de wedstrijden werden ruim gewonnen en Sam walste in een van die wedstrijden over de nummer een van de plaatsingslijst: (6-0), (6-1). In de finale is het team van de VS de tegenstander. Zodra we de uitslag van die finale binnenkrijgen hoor je weer van ons!

Twee van onze LOOT-sporters zijn Nederlands kampioen geworden. Het gaat deze keer over Luuk Willems (H5) en Jeroen van Gellecom (H4) die de nationale titel voor zich eisten bij het reddend zwemmen. Samen met hun teamgenoten werden ze kampioen in de B-categorie bij de Jeugd.

LOOT-leerlinge geselecteerd voor Oranje voetbal U15

Romee Leuchter speelt met het Nederlands voetbalelftal meisjes U15 een tweetal interlands in en  tegen Engeland. De eerste op woensdag 27 mei, de tweede twee dagen later op vrijdag 29 mei. 

We houden je op de hoogte!


Een verslag van Roel van der Stegen uit A5 over een week mountainbiken in Italië

Afgelopen zondag was de eerste UCI Junior Series XCO, simpel gezegd de eerste Europa Cup wedstrijd, een wedstrijd op het hoogste internationaal niveau voor 17/18 jarige.

De wedstrijd was in Montichiari, net iets onder het Gardameer, een mooie locatie! Ik reed een sterke wedstrijd en reed nog even voor de 3e plek, ik kwam over de finish op een 7e plek. Er was een startveld van maar liefst 209 renners.

Een top 12 notatie was nodig voor plaatsing voor het Europees Kampioenschap in Alpago, ook in Italie, dus daarvoor heb ik mij ook al geplaatst!

Over 2 weken is de volgende Europa Cup wedstrijd in Oostenrijk!

Paasmaandag won ik de eerste wedstrijd van de BeNeLux Cup. Ik reed de hele wedstrijd alleen aan de leiding! Het was de eerste wedstrijd en daardoor ook de leiderstrui. Helaas kan ik die niet verdedigen in de volgende wedstrijd van deze competitie omdat er dan een Europa Cup op de planning staat!

Donderdag 23 april vertrekken wij naar Haiming in Oostenrijk en  de bedoeling is dat wij zondag 26 april weer terug zijn.

 


Erik Agamyan Nederlands kampioen tafeltennis!

Erik is 10 mei Nederlands kampioen tafeltennis geworden. Van 9-20 juli neemt onze LOOT-leerling deel aan de Europese kampioenschappen in Slowakije. Als voorbereiding op deze EK zal hij veel extra trainingsuren moeten maken.. Ook staat er een aantal extra stages op het programma. Eind juli weten we of er een Europees kampioen tafeltennis op Trevianum rondloopt!

Hoe leuk kan het zijn, als je op een Topsport Talentschool zit.

Jolijn Snijders uit Schinveld kan daarover meepraten. Zij gaat met nog elf andere speelsters en spelers naar Berlijn om daar op 6 juni de finale van de Champions League bij te wonen. De 13-jarige scholiere van onze school en speelster van de KNVB O12/13 is geselecteerd voor de Double Dutchies. Dit team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 4 tot en met 7 juni aanstaande plaatsvindt in de hoofdstad van Duitsland. Jolijn werkt intensief samen met haar trainer Marc Piron. Hieronder een foto van onze topsporter en haar trainer


Wiebe Scholten uit A5 heeft in de achter ons liggende periode een aantal malen in het buitenland deelgenomen aan mountainbikewedstrijden. Zo was hij actief op Cyprus en twee keer in Engeland. Van zijn "optredens" hieronder een aantal impressies.

Kijk ook eens naar het verslag van een van die wedstrijden via deze link

 


Livia Peltrera (A5) heeft afgelopen zaterdag, 18 april, een topprestatie geleverd.

In Waalwijk wist onze turnster tijdens de 1/2 finale van de NK turnen (1e divisie) in de meerkamp op plaats 6 te eindigen. Als je weet dat er 24 deelnemers waren dan zul je begrijpen waarom we dit een topprestatie noemen. Met deze prestatie wist Livia voor het eerst in haar loopbaan door te dringen tot de finale! Begin juni vindt die finale plaats in Almelo. In Almelo komt Livia ook nog eens apart uit op het onderdeel brug, want ook hiervoor wist ze in Waalwijk voldoende punten verzamelen. Onze topper turnt bij Swentibolt.

Hieronder een fotocollage van Livia.

Romée Leuchter uit Schinveld speelt 23 april een interland met de meisjes voetbal (onder 15) tegen Duitsland in Emsbüren.


Ruben de Vries uit G6d is een van onze sporttalenten. Hij beoefent een sport waar je op tv en op internet niet zo vaak over hoort, Ruben is schermer. Op het onderdeel floret is hij een echte topper. In het weekend van 6 en 7 februari neemt hij deel aan een groot internationaal toernooi in Parijs. Wil je wat meer weten over dat toernooi en wil je de prestaties van Ruben op de voet volgen dan kun je op internet terecht op de site Challenge CEP.

Hieronder een tweetal actiefoto's van Ruben.

 

 

 

 

Nigel Armino (A4, klimsport) heeft zaterdag 17 januari een derde plek behaald tijdens de eerste boulder wedstrijd van dit jaar. Vanaf vandaag houdt Nigel een blog bij. Via onderstaande link kun je zijn prestaties op de voet blijven volgen. 

http://nigel-climbing.blogspot.nl

Jong Oranje (handbal) heeft zich weten te kwalificeren voor de WK in Brazilië! Tijdens het kwalificatietoernooi in Engeland werd achtereenvolgens gewonnen van Hongarije, Israël en thuisland Engeland. De overwinning op Hongarije was nipt (19-18), de twee andere overwinningen vielen heel ruim uit.

Rik Elissen (A6) is een van de spelers van dit succesvolle team. Eerst doet hij in mei eindexamen atheneum  en dan reist hij in juli naar Zuid-Amerika om zich samen met zijn teamgenoten te meten met de beste handballanden van de wereld.2015 wordt een topjaar voor Rik!

Anne Heemskerk en Jolijn Snijders (beiden uit H1h) spelen op hoog niveau meidenvoetbal. Ook de KNVB heeft dat in de gaten want onlangs werden beide meiden uitgenodigd voor selectietrainingen van de KNVB voor de leeftijdscategorie <15 jaar. Een juiste keuze van de nationale voetbalbond!

Remco Zinken (H4b) speelt golf. Ook hij werd geselecteerd door zijn nationale sportbond voor selectiewedstrijden van het Nederlands team.

Nashka Kuhnen (H3i) heeft het sportjaar 2014 heel mooi afgesloten. Onze Nederlandse kampioene karate heeft op 14 december de zwarte band mogen behalen, een hele knappe prestatie. En zojuist is bekend geworden dat ze zich gekwalificeerd heeft voor het EK karate te Zürich, Zwitserland op 6 t/m 8 februari. Ze is nu officieel lid van de A-selectie -18jaar van de Karate Bond Nederland.

Over Nigel Armino (A4) hebben we je al eens geïnformeerd. Nigel beoefent de klimsport en hij doet dat letterlijk en figuurlijk op een erg hoog niveau. Bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen sportklimmen (categorie jongens A) wist hij een mooie tweede plek te behalen! Mark Brand was helaas deze keer te goed, hij wist tien grepen meer te klimmen dan onze LOOT-leerling.

Hieronder enkele spectaculaire foto's van Nigel.

 

 

 

Een echte topper in onze LOOT-groep is Nashka Kuhnen.  In de afgelopen zes jaar werd deze LOOT-leerlinge maar liefst vier (!) keer Nederlands kampioen karate. Ook vorig weekend was het weer raak en of het allemaal niet genoeg was reisde Nashka ook nog even naar Leuven waar ze een dag later op zondag 16 november eerste werd op de Open Belgische Kampioenschappen karate. En ... op maandag zat onze kampioene gewoon weer in de schoolbankjes samen met haar klasgenoten van H3i.

 

 

 Als je aan LOOT denkt dan denk je waarschijnlijk aan voetbal, handbal, volleybal, hockey, atletiek of ....... Maar zeker niet aan dammen!

Maar ... op onze school zit in A4 een groot damtalent: Jitse Slump uit Landgraaf. Deze 15-jarige dammer speelde afgelopen week een interland tegen Senegal. Op Papendal wist Oranje met 5-5 gelijk te spelen tegen dit Afrikaanse topland. Het Nederlands team bestond uit een aantal grootmeesters en enkele aanstormende jonge talenten. Jitse is een van die beloftevolle jongeren. Tegen de internationale topper Ndione wist Jitse maar mooi een overwinning uit het vuur te slepen, een unieke prestatie van deze LOOT-leerling van onze school.

 

 

 

Drie van onze meisjes voetbalsters hebben deelgenomen aan het Euregionaal Toernooi voor meisjes --14 jaar. Ze kwamen met een eerste plaats naar huis.

Door op hier te klikken kun je een fotoimpressie van dat toernooi bekijken.


Ian Schmitz (H2g) heeft in de afgelopen maand twee keer deelgenomen aan selectiewedstrijden voor het Nederlands elftal (voetbal) --14 jaar. Helaas strandde hij in de tweede ronde, maar wie weet zien we Ian ooit nog terug in het grote Oranje. Hieronder twee actiefoto's van onze LOOT-leerling.

 

 

Een van onze LOOT-leerlingen wist tijdens de NK judo voor senioren een derde plaats te veroveren. Danique Janssen uit A3d stond op het erepodium om daar een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Een echt voortreffelijke prestatie voor deze judoka om in de seniorencategorie al zo uit te blinken! Danique leverde deze puike prestatie op zaterdag 18 oktober.

 

 

 

In deze nieuwsflits nu eens aandacht voor een sporter die een wel heel bijzondere sport beoefent.

Nigel Armino uit A4 is een klimfanaat. In het berichtje dat hij ons stuurde kun je lezen dat hij bij Monte Cervino in Bergschenhoek heeft deelgenomen aan een grote nationale wedstrijd. Voor Nigel was de eerste grote nationale wedstrijd en de andere deelnemers hebben geweten dat Nigel deelnam: Meteen eerste! Dat belooft wat voor de toekomst.

Hier kun je lezen hoe Nigel zijn triomf heeft beleefd.

 

 

 

 

 


In het laatste weekend van september nam Danique Janssen (A3d) deel aan de Swedish Open Judo in Stockholm. Danique, die lid is van JC Hercules, stond op de laatste toernooidag in twee (!) finales. In haar eigen leeftijdscategorie (-18 jaar) werd ze tweede, in de leeftijdsklasse - 21 jaar stond onze LOOT-leerlinge uit Grevenbicht op het allerhoogste trapje tijdens de prijsuitreiking! Met een gouden en een zilveren medaille vloog Danique terug naar huis. Een puike prestatie.

 


Wiebe Scholten uit Dieren is LOOT-leerling op onze school. Wiebe (uit A5) heeft deelgenomen aan de Jeugd Olympische Spelen in China. Onze mountainbiker kwam met een bronzen medaille naar huis! Het verslag van zijn belevenissen aan de andere kant van de wereld kun je hier lezen. Op de foto van het ereschavot staat Wiebe uiterst rechts.

Proficiat Wiebe!


Michelle Eberson uit Papenhoven is begin september Nederlands Kampioen Outdoor handboogschieten geworden. Een prachtige prestatie van Michelle die in klas H1c zit. Proficiat!