ATHENEUM
ATHENEUM
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Leren en studeren in de bovenbouw

Loopbaanbegeleiding betekent niet alleen (ver) vooruit kijken naar geschikte vervolgstudies en nog verder in de toekomst kijken naar beroepen op de arbeidsmarkt. Loopbaanopbouw verloopt dag voor dag. Het vooruit kijken in je studieplanning, het maken van een maatplanning op basis van je rooster, het bepalen van de strategie op weg naar een toetsmoment of op weg naar een hele week van toetsen maken vraagt ook loopbaaninzicht. 


De overgang van onderbouw naar bovenbouw of van HAVO naar Atheneum verloopt niet vloeiend. Er zijn grote verschillen te noemen.

Het 'leren studeren' en verkennen van je leerstijl en studiegedrag is net zo belangrijk om succes te halen uit je loopbaan als  het leren onderbouwen van de keuze voor de studie die je wilt volgen nadat op je Trevianum je diploma gehaald hebt.

Zelfstandig werken aan 'Leren studeren'. 

In het beroepskeuzedagboek vind je een vragenlijst die de Inventarisatie van Studie Vaardigheden (ISV) genoemd wordt. Op een zelfstandige manier leer je dan al wat goed en optimistisch verloopt en waar je risico loopt. Met een zelfanalyse kun je dan gericht naar http://www.studietips.leidenuniv.nl/  waar je op velerlei gebied tips kunt krijgen over leren en studeren voor en in het Hoger Onderwijs.